Mag ik naast mijn AOW bijverdienen?

Ja, u mag naast uw AOW of pensioen onbeperkt bijverdienen. U wordt niet gekort op uw AOW of pensioen, bijverdienen mag zoveel als u wilt (Voor uw AOW en evt. partnertoeslag verwijzen wij naar de website van SVB).
Wel raden wij altijd aan na te denken over eventuele subsidies die u ontvangt. Wanneer uw inkomen stijgt kan het zijn dat u voor bepaalde subsidies niet meer in aanmerking komt. Uw financieel adviseur kan dit voor u berekenen.

Moet ik een CV hebben?

Nee, dit hoeft niet. In veel gevallen stellen wij kandidaten eerst voor middels een korte omschrijving, opgesteld naar aanleiding van door u verstrekte gegevens op het inschrijfformulier en tijdens het intakegesprek. Na selectie volgt er doorgaans een persoonlijke kennismaking met de potentiële opdrachtgever. Wanneer een (potentiële) opdrachtgever wel om CV’s vraagt zullen wij u om een CV vragen en desgewenst helpen wij u bij het opstellen.

Hoeveel ga ik verdienen?

Uw verdiensten zijn afhankelijk van het werk dat u gaat doen. Het salaris hangt af van de functiegroep waarin uw werkzaamheden vallen.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Boven de 10 km woon- werkverkeer worden in de meeste gevallen de reiskosten vergoed à € 0,19 per kilometer.

Hoeveel belasting ga ik betalen?

Er van uitgaande dat u AOW ontvangt: houden wij 18,35 % (2013, box 1) loonheffing in. Wij houden geen rekening met heffingskortingen.

Ben ik verzekerd als ik werk als uitzendkracht?

Ja, wanneer u werkt als uitzendkracht valt u onder de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever waar u voor werkt.

Nieuwsartikelen over pensioen, AOW en bijverdienen, die in de media verschijnen plaatsen wij op
onze Facebook pagina zodat u ze altijd weer kunt teruglezen. Klik hier voor onze Facebook pagina. Like onze pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en actuele informatie.